UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ взяли в полон російського окупанта на лівому березі Дніпра. Це рідкісне явище — Лиховій

Його переправляли на підконтрольну Україні територію човном по ділянці, яку росіяни обстрілюють за допомогою артилерії та дронів. 

Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що захисники взяли в полон російського військового у Херсонській області, що насправді рідкісне явище. Під час телемарафону він наголосив, що на півдні кількість штурмів ворога зменшилася, але основна їх кількість відбувається саме в цій області. Учора, наприклад, було шість штурмів, і лише один з них стався на Запоріжжі. 

"От саме на придніпровському напрямку на Херсонщині зараз відбувається дві третини наших всіх бойових зіткнень. За сьогодні спочатку доби відбулося одне бойове зіткнення на островах — на захід від Кринок, — розповів Лиховій. — Штурм йшов з напрямку Козачих Лагерів, він відбитий. І ось під час цього штурму у полон потрапив один російський військовослужбовець". 

Йдеться про військового 28-го мотострілецького полку 70-ї мотострілецької дивізії 18-ї загальновійськової армії РФ. На лівому березі Дніпра це рідкісне явище, адже перебування ЗСУ там обумовлене форсуванням Дніпра. Тож бранця переправляли на підконтрольну Україні територію човном по ділянці, яку окупанти обстрілюють за допомогою артилерії та дронів. 

"Він поповнить обмінний фонд і надасть свідчення про російський контингент, в тому числі й на Лівобережжі Дніпра Херсонської області, — сказав Лиховій... Переправитися через Дніпро дуже складно й нашим військовим, й тим більш — перетягнути полоненого". 

Читайте також: Пріоритетними для обміну є цивільні. Зокрема українці, яких полонили у 2014-му — розвідка

Нагадаємо, омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Росія вже ініціювала розмову щодо російських військових, які потрапили у полон у Курській області. Зараз між Києвом та Москвою триває обмін інформацією. Раніше у ЗСУ припускали, що РФ не зможе "зам'яти" цю історію, адже вона занадто гучна через дуже велику кількість полонених строковиків та прикордонників.