UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ взяли під контроль ще один населений пункт Курської області – Зеленський

Президент відвідав прикордоння Сумщини.

Президент України Володимир Зеленський відвідав прикордонні райони Сумської області  та провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і начальником Сумської військової адміністрації, після чого повідомив про взяття під контроль ще одного населеного пункту в Курській області.

«Головком доповів про оперативну обстановку в усіх районах активних дій, і зокрема на найжорсткіших напрямках фронту. Повідомив про кроки з посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках. У визначених районах Курської області під контролем України ще один населений пункт, і маємо поповнення обмінного фонду», - повідомив глава держави.

Президент зазначив, що в певних районах Курської області уже налагоджується робота української. військової комендатури.

Читайте також: Україна знищує мости в Курській області швидше, ніж Росія встигає їх будувати – Forbes

Також він додав, що начальник Сумської ОВА Володимир Артюх доповів про зменшення обстрілів зі ствольної зброї та зменшення жертв серед цивільних після початку операції в Курській області.  Це дало змогу безпечніше відновлювати енергетичну інфраструктуру й готувати її до початку опалювального періоду.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.