UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вразили російський підводний човен "Ростов-на-Дону": він потонув

Його вартість становить 300 мільйонів доларів.

Українські захисники завдали удару по підводному човну Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому порту Севастополя. Унаслідок влучання він затонув, інформує Генштаб ЗСУ в Facebook.

"Підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" є одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр". Його було введено в експлуатацію 26 грудня 2014 року...Знищення "Ростов-на-Дону" черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: РФ провела морський парад, але без кораблів, про знищення чи пошкодження яких заявляла Україна – ЗМІ

13 вересня минулого року це судно через ракетну атаку ЗСУ зазнало суттєвих пошкоджень. Після атаки росіяни здійснювали ремонт підводного човна та проводили випробування в акваторії Севастопольської гавані.  

Окрім цього, напередодні підрозділи Військово-морських Сил ЗСУ спільно із ракетними військами на тимчасово окупованому півострові значно пошкодили чотири  російські пускові установки зенітно-ракетного комплексу С-400 "Тріумф".

Раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначав, що українські військові вивели з ладу третину кораблів Чорноморського флоту РФ.