UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вперше затрофеїли російський "танк-черепаху". Екіпаж потрапив у полон

Сталося це в районі Кліщіївки. 

ОСУВ "Хортиця" повідомляє, що воїни ЗСУ вперше за час повномасштабного вторгнення затрофеїли російський "танк-черепаху", а екіпаж взяли у полон. Зробили це воїни 22-ї окремої механізованої бригади, сказано у повідомленні пресслужби угруповання на офіційному Tg-каналі "Хортицький Вітер". 

Відбулася операція на краматорському напрямку в районі Кліщіївки. Виявили об'єкт завдяки підрозділу БпЛА. 

"По танку були здійснені скиди. Уражений танк та дезорієнтований екіпаж противника, намагаючись втекти, втратив будь-яку можливість віднайти вірний напрямок для повернення до своїх позицій, — повідомляють у "Хортиці". — Під час перемовин з екіпажем, механік-водій заховався всередині разом з гранатою і намагався підірвати танк. Але наші піхотинці знайшли вагомі аргументи для переконання, що краще жити, ніж вмерти". 

Читайте також: Уночі українська ППО збила два "Іскандера" і БПЛА

Раніше аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке, проаналізувавши черговий запис знищення в Україні "танка-черепахи", встановив, що росіяни втрачають велику кількість техніки, яка підлягає ремонту, через помилку її водіїв. Тікаючи, окупанти не закривають оглядові люки, що робить бронемашини ще більш спокусливою ціллю для дронів ЗСУ.