UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ відкинули ворога на деяких напрямках – Зеленський

Президент підтвердив наступальні дії наших захисників. 

Збройні сили України відкинули російських окупантів на деяких позиціях, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання ставки верховного головнокомандувача 12 травня.

«Почули доповідь генерала Сирського, чиї підрозділи надзусиллями зупинили ворога та навіть відкинули його назад на деяких напрямках», - написав Зеленський.

Він додав, що  генерал Тарнавський доповів про ситуацію об'єднаному стратегічному угрупованні військ« Таврія», та додав що ОСУВ «Одеса» та «Північ» – також під контролем.

Зокрема на засіданні Ставки визначили першочергові потреби військ та  ознайомилися з темпами комплектування технікою та боєприпасами нових бригад.

«Були важливі доповіді главкома Залужного, міністра Резнікова, генштабу та міністра стратегпрому Камишіна. Звірили всі наші довготривалі контракти на постачання боєприпасів і ракет», - додав президент.

Читайте також: Росія планує відбивати контрнаступ ЗСУ з допомогою флоту – британська розвідка

Нагадаємо, оновлені карти інтерактивної мапи Deep State вказують на те, що Сили оборони відбили у російських загарбників нові території поблизу Бахмута. Це позиції на південь від Іванівського та Хромівського, а також на південний схід від Ступок. 

За попередніми даними, захисникам вдалося просунутися на 2 кілометри, не втративши цього тижня жодної позиції. Про це нещодавно повідомляв і командувач Сухопутними військами Олександр Сирський.