UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вдарили «Нептуном» по кораблю «Костянтин Ольшанський». РФ вкрала його в України і хотіла використати проти нас

У ВМСУ повідомили про ураження корабля.

Україна вразила корабель «Костянтин Ольшанський» крилатою ракетою «Нептун», повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі каналу FREEДOM. Спочатку це був український корабель, але РФ незаконно привласнила його собі під час анексії Криму і збиралася використовувати судно проти України.

«Це корабель мав використовуватися проти України. Тому було ухвалено рішення про ураження і цієї одиниці нашим «Нептуном»… Пошкодження однозначно він отримав», – заявив Плетенчук.

Які саме пошкодження зазнав корабель, зараз уточнюється. Однак за словами Плетенчука, у будь-якому разі зараз «Костянтин Ольшанський» не перебуває у боєздатності.

Читайте також: Втрата керівництва, переорієнтування сил та психологічний удар: як ураження кораблів у Севастополі вплине на спроможності ворога

Нагадаємо, нещодавно в окупованому Севастополі були вражені великі десантні кораблі РФ «Азов» та «Ямал». Також могло постраждати розвідувальне судно «Іван Хурс». Дмитро Плетенчук зазначив, що якщо ці два кораблі будуть «відмінусовані», то у Чорноморського флоту РФ залишиться лише три з 13 таких суден.