UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ успішно протестували Vampire з інноваційним снарядами для ураження піхоти ворога

Це були осколкові так кумулятивної, руйнуючої дії

До безпілотника Vampire, що використовується підрозділами Збройних Сил України, успішно випробували нові типи снарядів. Вони можуть бути як фугасні, так і кумулятивні та мати осколкову дію. Відео з демонстрацією показали Сили оборони півдня України.

Читайте також: Український аналог "Ланцета" вже нищить росіян на фронті: ЗМІ озвучили технічні характеристики нового безпілотника

Український безпілотник Vampire, може переносити приблизно 15 кг воєнного вантажу. Такий потужний безпілотник може тепер оснащуватись новими типами озброєння – фугасними та кумулятивними осколковими снарядами. Вони застосовуються для ураження живої сили окупантів. Радіус дії безпілотника до 10 км.

 

Фугасний снаряд може вражати ворога на відстані до 20 метрів.

Раніше, у містах країни-агресора Єлабуга та Нижньокамськ, 2 квітня було чутно вибухи. Місцева влада підтвердила удар по підприємствах у регіоні. Пізніше у ГУР зазначили, що ціллю атаки був завод зі збирання"Шахедів". Джерела у розвідці підкреслили, що попри заяви місцевої влади, внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей.

Після удару, російський пропагандистський ресурс Mash заявив, що російські підприємства атакували безпілотники UJ-22 Airborne від компанії "Ukrjet".