UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ рухаються вперед щодня — Данілов

Вони просуваються таким чином, аби зберегти якомога більшу кількість життів захисників. 

Секретар РНБО Олексій Данілов визнав, що контрнаступ ЗСУ проходить важко, втім, захисники рухаються вперед кожного дня. Під час інтерв'ю "Радіо Свобода" він зауважив, що ця операція сама по собі є складною, тож вона відбувається відповідно до затвердженого плану. 

"Якщо хтось вважав, що це якась легка прогулянка і дуже швидко можна досягати тих цілей, які ми ставимо перед собою – звільнення всіх наших територій, то майте на увазі, що ворог потужний, ворог має певну систему оборонних, захисних споруд, які він там зміг побудувати", - наголосив Данілов. 

Він додав, що Сили оборони просуваються таким чином, аби зберегти якомога більшу кількість наших захисників живими та, по можливості, неушкодженими. 

Читайте також: WP: У контрнаступу України закінчуються варіанти дій, щоб визволити значну територію

Нагадаємо, The Wall Street Journal пише, що на тлі критики через повільний контрнаступ головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив офіційних осіб США, що захисники наближаються до прориву на фронті. За словами ЗМІ, українська та американська сторони досі сперечаються щодо ведення цієї операції, погоджуючись з тим, що для успіху Сил оборони ще є час.