UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ просунулися в межах Вовчанська, проте й росіяни продовжують свій наступ - ISW: карта

Росіяни перекинули кілька підрозділів з району Сотницького Козачка на іншу ділянку харківського напрямку.

Вчора, 27 липня, ЗСУ просунулися в межах Вовчанська (на північний схід від Харкова) на тлі продовження наземних атак Росії на півночі Харківської області. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у своєму черговому звіті.

Дослідники посилаються на геолокаційні кадри, які показують, що українські сили нещодавно просунулися далі вздовж вулиці Соборної у центрі Вовчанська та вулиці Степової на північному сході міста.

Kharkiv Battle Map Draft July 27, 2024.png (1.28 MB)

Російський військовий оглядач стверджував, що українські сили контратакували поблизу Стариці (на північний схід від міста Харкова).

Водночас російські війська продовжували наступ на північ від Харкова в районі Глибокого та Слобожанського та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Тихого.

Читайте також: На Харківщині росіяни хочуть окупувати Вовчанськ та Липці, аби просунутися на Куп'янськ і атакувати Харків артилерією — військовий

Українське Харківське угруповання військ повідомило, що російські війська перекинули кілька груп з району Сотницького Козачка на іншу ділянку фронту, ймовірно, на харківському напрямку.

Раніше повідомлялося, що вчора, 27 липня, ЗСУ повернули собі втрачені позиції поблизу Торецька, проте ситуація там залишається дуже напруженою.