UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ просунулися на заході Запорізької області попри те, що тут проти них діє російський спецназ: карта

Українські бійці мали  успіх і на лиманському напрямку.

12 і 13 липня ЗСУ просунулися в західній частині Запорізької області на тлі продовження російських наземних атак у цьому районі. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у черговому своєму звіті.

З посиланням на російського військового оглядача дослідники війни кажуть, що українські війська захопили кілька лісових масивів на північ від Дорожнянки (на південь від Гуляйполя). Бої тривали поблизу Роботиного та Малої Токмачки, а також на північний захід від Вербового. Повідомляється, що на запорізькому напрямку діють підрозділи 22-ї бригади російського спецназу (ГРУ Генштабу РФ).

Zaporizhia Battle Map Draft July 13, 2024.png (1.34 MB)

Тим часом український військовий журналіст Богдан Мирошников повідомляє про успіхи ЗСУ на майже протилежній ділянці лінії фронту – лиманському напрямку.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ вибили росіян з села, яке могло б стати ще однією точкою їхнього вторгнення: карта

Тут Сили Оборони мали додатковий успіх до того, яку раніше витіснили окупантів з Серебрянського лісництва та з-під Тернів.

Раніше повідомлялося, що Сили Оборони відкинули ворога у Серебрянському лісництві, було знищено дуже багато підготовлених російських підрозділів.