UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ продовжують рух на таврійському напрямку. Місцями росіяни відступають — Тарнавський

За останню добу ЗСУ знищили на цій ділянці фронту 21 одиницю російського озброєння та п'ять складів з боєприпасами. 

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський розповів, що на цьому напрямку триває просування наших військ. На своєму Tg-каналі воєначальник повідомив, що місцями противник відступає, а воїни ЗСУ вирівнюють лінію фронту. 

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1222 вогневих завдання, - розповів Тарнавський. - За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже три роти". 

Учора захисники на цьому напрямку знищили 21 одиницю російської техніки. Йдеться про дві ББМ, два БпЛА "Орлан-10", самохідну артилерійську установку 2С1 "Гвоздика", РСЗВ БМ-21 "Град" та автомобільну техніку. Також Сили оборони зруйнували п'ять російських складів з боєприпасами. 

Читайте також: ЗСУ підняли український прапор на Курдюмівській дамбі (карта)

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський припустив сценарій осінніх операцій для сьогоднішнього контрнаступу, нагадавши, що тоді спершу усім здавалося, що просування проходить повільно, проте ЗСУ неочікувано пішли вперед в якийсь момент. Втім слід розуміти, що щільне замінування 200 тисяч квадратних кілометрів території та постійні артобстріли - те, що сповільнює роботу захисників.