UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ потопили "Ростов-на-Дону", аби переконатися, що субмарину не відремонтують — Плетенчук

Він пообіцяв, що більше подробиць про друге ураження буде згодом. 

Після першого ураження росіяни перетягнули субмарину "Ростов-на-Дону" в інше місце, де намагалися її відремонтувати, але спікер ВМС Дмитро Плетенчук наголосив, що це було неможливо з самого початку. Під час телеефіру на "Еспресо" він пояснив, що тоді підводний човен отримав значні пошкодження, але російська пропаганда фактично в режимі прямого ефіру розповідала про його відновлення.

Як наслідок, він отримав "другий ляпас". ЗСУ вирішили вивести з ладу субмарину, аби не ризикувати, якщо росіянам вдасться її відремонтувати. 

"Дірки зовнішні вони підлатали, щоб плавучість мати, перетягнули, накрили та почали нібито його ремонтувати. Я думаю, що згодом буде трохи більше інформації щодо характеру пошкоджень…", — розповів Плетенчук. 

Читайте також: Плетенчук: Знищення субмарин Росії — завдання на майбутнє. Для цього потрібні кораблі та авіація

Нагадаємо, в ніч на 13 вересня ЗСУ атакували Корабельну бухту у тимчасово окупованому Севастополі. Як наслідок, були пошкоджені російський великий десантний корабель "Мінськ" і (вперше) підводний човен "Ростов-на-Дону". Ураження останнього експерти вже тоді назвали історичним, адже, по-перше, в України немає технічних засобів для його ліквідації на воді, по-друге, це перший випадок, коли субмарину атакували за допомогою крилатих ракет.