UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі, проте ворог продовжує гатити по Херсону з гармат – Гуменюк

Правий берег вже недоступний для російських мінометів.

ЗСУ посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі, їхні міномети вже не досягають правого берега. Про це керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Однак при тому, що у військових зведеннях щодоби фігурують від чотирьох до десяти знищених артсистем, ворог все одно продовжує вести артилерійський вогонь по правому берегу. «Це означає, що росіяни мають можливості залучати ці резерви, - каже Гуменюк, - вони не вибиті настільки, що не зможуть підтягувати додаткові сили».

Читайте також: Росіяни не можуть зупинити форсування Дніпра підрозділами ЗСУ – ISW

Загальна чисельність російського угруповання на лівому березі Дніпра оцінуються у кілька десятків тисяч – Гуменюк знає точну цифру, проте не називає її. І так зрозуміло, що «ворога там багато, роботи у нас теж». При цьому створення ударних угруповань з боку ворога не фіксується: «У ворога немає потужностей, щоб готуватися до активних дій, вони займають міцну оборону».

Раніше Генеральний штаб ЗСУ визначив однією з головних оперативних цілей українських наземних операцій на східному березі запобігання російським обстрілам українського цивільного населення на західному березі Херсонської області, зокрема поблизу міста Херсон.