UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ посилюють оборонні рубежі на українсько-білоруському кордоні — Наєв

Лише цього тижня українські захисники облаштували декілька десятків мінних полів.

Українські військові зміцнюють оборонні рубежі та позиції на північному напрямку, заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, інформує Міністерство оборони України в Facebook.

"Триває нарощування системи інженерних загороджень у областях, які межують з Білоруссю та Росією. Створюються протитанкові мінні поля на танкодоступних ділянках місцевості та ймовірних шляхах висування противника вглиб нашої території, а це — дороги, лісові смуги, мости, лінії електропередач тощо", - наголосив Наєв.

Він також зазначив, що лише цього тижня інженерні підрозділи облаштували кілька десятків мінних полів із використанням понад шести тисяч протитанкових мін. Військові прорили понад сім тисяч метрів протитанкових ровів і траншей. 

Читайте також: Щонайменше десяток танків Білорусь перекинула до кордону з Литвою – моніторинг

Спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, що станом на сьогодні у Білорусі досі немає створених ударних угруповань, які свідчили б про те, що ворог готує нове вторгнення в Україну з півночі. Ба більше, незабаром кількість військ РФ, які вже зосереджені там, навпаки стане меншою вдвічі.