UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ поблизу Рильська атакували або 44-й армійський полк, або бригаду "П'ятнашка" — аналітики

Наразі втрати ворога внаслідок цього удару все ще невідомі. 

В Інституті вивчення війни США прокоментували удар, ймовірно, українських військових по колоні російської техніки, який відбувся поблизу Рильська Курської області — у селі Октябрське. В останньому звіті ISW сказано, що інцидент трапився вздовж траси 38К-017.

Колона, продовжують експерти, складалася з 14 одиниць техніки, переважно це були закриті вантажівки "Урал" та "Камаз". Вони повинні були перевезти підкріплення на території, де у Курській області на той момент тривали бої.

Наразі невідомо, скільки саме окупантів загинули під час того удару. Натомість в ISW припускають, це тоді перевозили особовий склад 44-го армійського полку Північного угруповання російських військ або бригаду "П'ятнашка" — незаконного збройного формування, яке складається з абхазців і входить до 100-ї мотострілецької бригади ЗС РФ.

Читайте також: Росіяни брешуть, а ЗСУ просуваються – оглядач про ситуацію у Курській області

Тим часом ЗМІ вже роблять припущення, що біля Рильська росіяни втратили від 200 до 490 військових. Адже, за даними NEXTA, зафіксовано ураження до двох десятків вантажівок, кожна з яких може перевозити по 35 окупантів. Тобто цей випадок може стати однією з найбільших разових втрат російської армії з початку повномасштабної війни.