UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ перехопили тактичну ініціативу на полі бою в Харківській області — Федоренко

Росіяни продовжують наступати на цьому напрямку.

Збройні Сили України на півночі Харківської області, де вже другий місяць наступають війська РФ, перехопили тактичну ініціативу в боях, зазначив командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко у коментарі "Еспресо".

"Противник постійно проводить зворотні ударно-штурмові дії на Харківщині. Головна мета — вибити Сили оборони з позицій, які вдалося відбити", - наголосив він.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про ситуацію на харківському напрямку

За його словами, росіяни активно обстрілюють позиції українських військових та всі населені пункти на кордоні з авіації, артилерії, атакують дронами та скидають керовані авіаційні бомби. 

"Думаю, що питання дії ворожої авіації буде вирішено найближчим часом. Нещодавно нам був даний дозвіл на застосування високоточної зброї по території РФ. Це внесло суттєві зміни в плани та дії противника. Як наслідок, окупанти змушені переміщати свої сили та засоби трохи далі від державного кордону України. Втім, так чи інакше ми дістаємо їх і там", - додав Федоренко.

У Третій ОШБр повідомили, що російські окупаційні війська на харківському напрямку прагнуть  закріпитися на лівому березі річки Оскіл та вийти до селища Борова.