UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ: На таврійському напрямку зосереджено 150 тисяч російських окупантів

Та щодня ЗСУ роблять так, що ворог втрачає по 2-3 роти особового складу. 

Заступник командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Серій Кузьмін розповів, що на таврійському напрямку російські окупанти постійно поновлюють свої резерви, знімаючи підрозділи з інших місць. Зараз на цій ділянці фронту зосереджено 150 тисяч росіян, переважно це представники 35-ї, 36-ї, 5-ї та 58-ї загальновійськових армій, зауважив він під час телемарафону.

За словами Кузьміна, для більш активного просування захисникам не вистачає авіації, ППО та техніки для розмінування. Але й це не перешкоджає ЗСУ робити так, що за добу ворожа сторона втрачає по 2-3 роти. 

"На нашому напрямку за останню добу, якщо брати санітарні втрати окупантів, то це 178 людей, трьох ми взяли в полон, і безповоротні їх втрати - близько 129 осіб. Втрати їх суттєві, це фактично 2-3 роти щоденно на нашому напрямку ворог втрачає", - повідомив він.

Читайте також: ЗСУ знищили значну кількість військової техніки РФ на таврійському напрямку

Нагадаємо, сьогодні у МВС повідомили, що підрозділи однієї з бригад оперативного призначення Нацгвардії просунулися на півтора кілометра по фронту та на близько 650 метрів вглиб оборони російських окупаційних військ на мелітопольському напрямку.