UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ на фронті використовують понад 170 зразків БпЛА — Сухаревський

За його словами, не так багато виробників безпілотників у світі можуть зрівнятися з українськими. 

Командувач Силами безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський розповів, що на фронті захисники використовують понад 170 прийнятих на озброєння зразків БпЛА. Під час інтерв'ю "Укрінформу" він наголосив, що український дрон — не лише зброя, яка змінила поле бою, але й різновид перемоги нашої держави. 

"Сьогодні ми не уявляємо роботу взагалі без жодного компонента в цих моментах, і дуже важливо, що український дрон – це валюта нашої держави після нашої перемоги", — заявив Сухаревський.

Не так багато виробників безпілотників у світі можуть зрівнятися з українськими, додав він. Останні постійно спілкуються з бойовими підрозділами, адже їх основна мета — щоб продукція була ефективною. 

Читайте також: ЗСУ на фронті допомагають 30 роботів-собак: що відомо про безпілотники BAD.2

Нагадаємо, командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що частково в Україні у дронах застосовуються розробки на основі штучного інтелекту, але максимальна їх насиченість у війську буде згодом. Він пояснив, що деякі такі системи вже успішно використовуються на фронті.