UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ мали успіх в районі Новомихайлівки, але це не точно: карта

Російські війська незначно просунулися на північний схід від Мар’їнки

Українські сили просунулися в районі Новомихайлівки на південному заході від Донецька. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у черговому своєму звіті, посилаючись на геолокаційні кадри, які показують, як частини російської 39-ї мотострілецької бригади завдають ударів по територіях на південь від Новомихайлівки, а це вказує на те, що там перебувають підрозділи ЗСУ.

Тим часом український військовий журналіст Богдан Мирошников констатує «невеликі успіхи окупантів» саме у Новомихайлівці, що, вочевидь, свідчить про надто динамічну ситуацію на цій ділянці фронту.

Читайте також: Стабілізувати ситуацію на фронті повинні ротація та заміна частин "на нулі". Процес вже запущено — головнокомандувач ЗСУ

Оновлена карта, яку опублікував український інформаційний ресурс DeepState, також не містить свідчень про якісь успішні контрудари ЗСУ.

новомихайлівка-1.jpg (45 KB)

Тим часом в ISW кажуть, що геолокаційні кадри, опубліковані 17 березня, показують, що російські війська незначно просунулися на північний схід від Мар’їнки - безпосередньо на захід від Донецька.

Раніше повідомлялося, що вчора, 17 березня російські війська захопили село Мирне, розташоване на північному сході від Роботиного Запорізької області.