UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ контролюють уже  100 населених пунктів у Курській області РФ – Сирський

Станом на 27 серпня Україна тримає під контролем 1294 кв км території Росії або 100 населених пунктів у Курській області, заявив у вівторок на форумі «Україна 2024. Незалежність» головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

«Станом на сьогодні ми продовжуємо просуватися вперед, завдавати відчутних втрат військам РФ у живій силі та техніці. На сьогоднішній день нами взято під контроль 1294 кв. км території», - зазначив він.

Він додав, що росіяни таки були змушені перекидати в Курську область свої сили. Зокрема перемістили уже близько 30 тисяч військових.

«Звичайно, Курська операція відволікла значну кількість сил ворога. На даний момент ми можемо констатувати, що близько 30 тис. військових уже перекинуто на курський напрямок. І ця цифра зростає», - сказав головком, додавши, що росіяни намагаються  знімати частини з інших напрямів.

Він повідомив, що відволікання значних сил противника з Покровського і Курахівського напрямків було одним із завдань наступальної операції в Курській області.

«Ворог це розуміє і зосереджує зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш боєздатні його частини», - додав Сирський.

Сирський зазначив, що ситуація на Покровському напрямку залишається доволі складною – противник використовує свою перевагу у живій силі, озброєнні і активно застосовує артилерію та авіацію та веде наступ штурмовими групами піхоти.

Зокрема окупанти будь-якою ціною намагаються взяти під контроль частину автомобільної дороги «Костянтинівка-Покровськ», щоб обірвати українську логістику.

Читайте також: Курська операція змінює всі припущення щодо української стратегії і можливостей — WP

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція в Курській області РФ вже має результати, про які зараз неможливо говорити, та зазначив, що це був превентивний удар, аби запобігти дестабілізації фронту. При цьому він додав, що цілей операції значно більше, ніж їх можна публічно озвучити.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.