UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ демонструють здатність долати російську оборону - ISW

Є просування у районі Роботиного.

11 серпня українські війська змогли суттєво просунутися у західній частині Запорізької області. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Помітно просунутися на цій ділянці вони змогли на тлі контрнаступних операцій, які ведуться як мінімум на трьох ділянках фронту.

Геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, підтверджують, що українські Сили оборони досягли північної околиці села Роботине (10 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області. Чи закріпилися вони на цих позиціях, поки що невідомо.

работ.jpg (90 KB)

ISW каже, що ЗСУ протягом кількох тижнів проводили регулярні наземні атаки на Роботино, щоб послабити російську оборону.

Читайте також: Будь-який прорив ЗСУ на фронті має шанс стати вирішальним. Російські сили можуть деградувати — аналітики

Те, що українські сили виявилися здатними просунутися до околиць Роботиного, на захист якого російські війська витратили значні зусилля, час і ресурси, саме собою багато про що говорить, навіть якщо українські успіхи нині обмежені.

ISW фіксує просування ЗСУ також у районі Урожайного, вздовж кордону Донецької та Запорізької областей.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що українські Сили оборони продовжують контрнаступ на бахмутському, бердянському та мелітопольському напрямках.