UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ біля Бахмута просунулись на кілометр вперед – командир підрозділу Terra

Робота триває.

На бахмутському напрямку ЗСУ не лише обороняються, а й контратакують. Так ЗСУ вдалося дещо просунутися уперед на бахмутському напрямку. Про це повідомив командир підрозділу аеророзвідки Terra Микола Волохов (Абдула).

«Прокинулися ми о 3-й ранку, о 4:30 уже були на позиції. Працюємо, маємо результат – цілий кілометр української землі звільнений від вагнерівців, звільнений від москалів, звільнений від загарбників. Продовжуємо працювати, думаю, що на сьогодні це ще не все», – сказав Абдула у відео 8 травня.

Нагадаємо, за словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, за 9 місяців на бахмутському напрямку Росія втратила 20 тисяч військових вбитими.

Читайте також: Заступник міністра оборони про майбутній український контрнаступ: "Росія буде в паніці"

Не змігши остаточно захопити Бахмут за увесь цей термін, ватажок бойовиків ПВК «Вагнера» Євгєній Прігожин раптом днями заявив, що місто не має стратегічного значення для російської окупаційної армії і його взяття нібито не є принциповою метою. Хоча ще у січні, тобто чотири місяці тому, Прігожин говорив, що «Бахмут – це центральна точка Східного фронту та серйозний логістичний центр, який має унікальні особливості».