UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зросло число поранених від удару РФ по Синельниківському району Дніпропетровщини. Багато руйнувань

Крім того, загарбники били по Нікопольському району. Там теж не обійшлося без наслідків.

© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)
© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)
© Сергій Лисак / Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по Синельниківському району Дніпропетровської області вдень середи, 16 серпня, збільшилася до шести людей. Загинула одна людина – 18-річний хлопець, повідомив глава ОВА Сергій Лисак у Telegram.

Він додав, що в Межівській громаді також зафіксовано чимало руйнувань. Там виникло три пожежі, які вже вдалося ліквідувати рятувальникам. Було пошкоджено 49 приватних будинків, агропідприємство, навчальний заклад і автомобілі.

"Рятувальники обстежують територію. Обходять подвір’я. Уточнюють, якої шкоди ще заподіяв агресор. Після пережитого місцевим знадобилася психологічна допомога. Її фахівці надали 12 людям", – додав Лисак.

Читайте також: Російський безпілотник влучив у склади у Ренійському порту

Крім того, ворожа армія тричі за день обстріляла Нікопольський район. Під атаками важкої артилерії РФ опинилися Нікополь і Марганецька громада.

"Постраждав 63-річний чоловік. Отримав мінно-вибухову травму та осколкове поранення. У стані середньої тяжкості його госпіталізували. Пошкоджені кафе, 14 житлових будинків, 8 господарських споруд, авто та 5 ліній електропередачі. Побито 40 сонячних панелей", – уточнив очільник Дніпропетровської ОВА.

У середу агресор також знову вдарив по місту Херсон і селу Львове Херсонської області, як і днем раніше. Унаслідок цього є загиблий і поранений. Вранці військові Росії, зокрема, завдали ударів по освітньому закладу та території лікарні в Херсоні. Троє людей дістали поранення.