UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зросла кількість загиблих та поранених дітей унаслідок війни РФ проти України — Офіс генпрокурора

Вчора через ворожий обстріл Чернігова загинула шестирічна дівчинка, ще 15 дітей дістали поранення.

Понад 1 618 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Станом на ранок 20 серпня 2023 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 503 дитини загинули та понад 1 115 дістали поранення різного ступеня тяжкості, повідомив Офіс генпрокурора.

Зазначається, що ці цифри не остаточні. Наразі триває робота з їх встановлення у місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше дітей постраждало у Донецькій області - 485, Харківській - 299, Київській - 129, Херсонській - 121, Запорізькій - 99, Миколаївській - 97, Дніпропетровській - 95, Чернігівській - 71 та Луганській - 67.

Вчора, 19 серпня, унаслідок обстрілу військами РФ центральної частини Чернігова загинула 6-річна дівчинка та ще 15 дітей віком від 1 до 14 років дістали поранення.

Читайте також: Ще 450 дітей з ТОТ загарбники вивезли до РФ — ЦНС

Про те, як на маленьких українців вплинула війна, а головне, як їх підтримати просто зараз і допомогти надалі перейти все ж таки до посттравматичного зростання, а не підштовхнути в прірву безнадії та відкату в розвитку, читайте в статті Алли Котляр «Недоспівана колискова, але не зруйноване майбутнє. Роздуми до 1 червня».