UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зміни в законодавстві: чи може вручити повістку роботодавець

Відповідь дали у Міністерстві оборони України.

У квітні президент України підписав закон №10449 про мобілізацію, який передбачає низку суттєвих змін в мобілізаційні процеси. Він набув чинності 18 травня.

Читайте також: Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін на YouTube-каналі відомства відповів на найпоширеніші питання. Одне з них – чи можуть вручити повістку на роботі.

Він нагадав, це питання регулює Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів

«Відповідно до положень Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів затвердженого постановою Кабміну, представники виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, а також роботодавці, керівники підприємств, установ і організацій здійснюють оповіщення, вручення повісток, ознайомлення з наказами про необхідність прибути до ТЦК», – пояснив він.

Нагадаємо, чи будуть вручати повістки на блокпостах. З прийняттям нового закону про мобілізацію у громадян виникають нові обов’язки. Якщо до прийняття цього закону форма і зміст повістки визначались Постановою Кабінету Міністрів України, то зараз обов’язкові реквізити повістки передбачили законом.