UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Путін та військове командування були шоковані проривом Курської області

Зараз там панує хаос. 

Раптова атака українських військ на Курську область шокувала тамтешнього диктатора Владіміра Путіна та вище військове керівництво країни-агресора, пише німецький таблоїд Bild. Зважаючи на постійний тиск з боку оборонців за допомогою БпЛА, артилерії та ракет, росіяни викликали підкріплення на цю ділянку, але поки що це не допомогло. Проте експерти ISW вважають, що згодом просування ЗСУ все-таки сповільниться. 

Та поки що у Курській області панує хаос, а російська влада бреше про успішну та добровільну евакуацію місцевого населення. Тим часом джерела з України, за словами медіа, пояснюють, що метою останніх подій є дестабілізація у РФ. 

"Ми йдемо в наступ. Задіяні тисячі українських військових, — розповідає співрозмовник видання. — Мета — розосередити позиції противника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії". 

Читайте також: Українські сили риють окопи в Курській області, що вказує на плани залишитись там надовго – Forbes

Нагадаємо, 6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, диктатор Владімір Путін традиційно поклав відповідальність на "київський режим". Тим часом президент Володимир Зеленський, коментуючи події там, зауважив, що справедливий мир можливий лише через справедливу силу.

Наразі бойові дії в області тривають. На деяких ділянках просування "альтернативних сил" може становити до 600 км квадратних, росіяни втратили контроль над єдиним пунктом прокачування газу до Європи, який залишався у "Газпрому". Також відомо, що кілька сотень тамтешніх військових, серед яких прикордонники та строковики, потрапили в полон. Та у ЗСУ ці події все ще не коментують.