UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ повідомляють про кібератаку ГУР на російський Центробанк. Її інтенсивність зростає

А перебої у роботі інтернету лише ускладнюють ситуацію. 

Сьогодні, 29 липня, ціллю кібератаки ГУР МО став російський Центральний банк, який продовжує забезпечувати державу-агресора рублями для продовження війни проти України, повідомляє Liga.net. Там нагадують, що вже протягом трьох тижнів розвідники здійснюють наймасштабнішу DDOS-атаку проти російської інтернет-інфраструктури. 

"Близько 11:00 за місцевим часом ресурси Банку Росії працюють або зі значними перебоями, або взагалі недоступні для користувачів, — пише ЗМІ, посилаючись на своє джерело. — У фінансовій установі визнають факт кіберудару та зазначають, що інтенсивність атаки зростає". 

ЗМІ повідомляє, що громадяни країни-агресора також не можуть скористатися онлайн-послугами банку "Зеніт" та Газпромбанку. 

Оскільки найбільші провайдери також під кіберударами останнім часом, відсутність нормального інтернет-зв'язку лише ускладнює проблеми росіян. Приміром, ті, хто користується послугами МТС, не можуть зробити це повноцінно вже третю добу. 

Читайте також: ГУРівці на вихідних уразили російський бомбардувальник Ту-22М3 на аеродромі "Оленья" — розвідка

Нагадаємо, 23 липня кібератака української розвідки також "поклала" усю російську банківську систему — громадяни країни-агресора не могли скористатися послугами восьми банків. Російські фахівці намагалися впоратися з наслідками атаки протягом трьох днів.