UA / RU
Підтримати ZN.ua

З‘явився фейковий Резерв+, повідомила заступниця міністра оборони

Імовірно, цей зловмисний застосунок може використовуватися ворогом для крадіжки даних

В мережі з'являються додатки, які є копією додатка для обліку військовозобовязаних "Резерв+", однак створені ворогом. Про існування таких застосунків повідомила заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Читайте також: У Резерв+ цього літа має з'явитися функція автоматичної відстрочки

"Ворог розповсюджує веб-застосунки, які мають виглядати як Резерв+, і планує поширювати їх серед українців для збору персональних даних. Ми вже знаємо про це і працюємо над забезпеченням вашого захисту. Просимо вас бути уважними та перевіряти джерела, на які переходите. Користуйтеся тільки офіційним сайтом Резерв+: reserveplus.mod.gov.ua", – зазначається у повідомленні.

Також заступниця міністра не радить переходити за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо. Це теж може бути пасткою для здобуття персональних даних військовозобов'язаних.

Ще один крок до правильного пошуку та використання додатка – перевірка під час завантаження розробника, яким має бути тільки Міністерство оборони України (MINISTERSTVO OBORONY UKRAINY).

Нещодавно в Україні запрацював мобільний застосунок "Резерв+", де військовозобов'язані можуть оновити свої дані. З 18 червня військово-обліковий документ у "Резерв+" отримав таку саму юридичну силу, як і паперовий військовий квиток чи тимчасове посвідчення.