UA / RU
Підтримати ZN.ua

З’явилися супутникові знімки з наслідками ударів по російським кораблям «Ямал» і «Азов»

Таких суден у Чорноморського флоту РФ може залишитися лише три.

У мережі з’явилися перші супутникові знімки із результатами ракетних ударів по російським великим десантним кораблям «Ямал» і «Азов» у бухті тимчасово окупованого Севастополя, в які поцілили Сили оборони України.

Відповідні фото опублікував OSINT-аналітик Тайлер Роговей у соцмережі X.

Читайте також: "Азов" і "Ямал" — що відомо про російські кораблі, знищені сьогодні в Криму

«Можна побачити два влучання: у пірс біля одного корабля, та у сухий док біля другого. На самих кораблях видимих пошкоджень побачити наразі неможливо.

Один з кораблів відбуксовують в сухий док, тож, ймовірно якісь пошкодження він отримав. Додатково від корабля розповсюджується пляма, що може свідчити про витік паливно-мастильних матеріалів», ‒ зазначив він.

Tyler Rogoway / X

Читайте також: Міністр оборони Великої Британії відреагував на ураження двох кораблів РФ у Криму

Роговей додав, що очікує на чіткіші візуальні підтвердження уражень «із землі».

Нагадаємо, речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначив, що якщо ці два кораблі будуть «відмінусовані», то в Чорноморського флоту РФ залишиться лише три із 13 таких суден.

Читайте також: Поблизу Сімферополя прогриміли 20 вибухів. У соцмережах пишуть про влучання в нафтобазу

Також українські військові завдали ударів по вузлу зв'язку Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі. Згодом у мережі з’явилися супутникові знімки цієї місцевості. У порівнянні фото за 21 та 24 березня видно, що після ракетного удару провалився дах будівлі по вулиці Рудневій.