UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'явилися супутникові знімки наслідків удару по Луганську

Окупанти скаржилися на "приліт" касетних боєприпасів.

На супутникових знімках за 28 травня видно сліди масштабної пожежі, яка сталася днем раніше після удару по Луганську.

Місце загоряння знаходиться на північ від злітно-посадкової смуги місцевого аеродрому, уточнили в "Радіо Свобода". Журналісти вказують, що ще 10 травня на цій же локації знаходилися частини радіолокаційного комплексу "Небо-М", який використовують, щоб виявити аеродинамічні та балістичні об'єкти на середніх і значних висотах.

Читайте також: Контролювала небо 700 км вглиб України: уражено російську РЛС «Небо-У»

Раніше голова Луганської ОВА Артем Лисогор говорив, що ракети влучили в районі інфраструктурних об’єктів колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів та авіаційного ремонтного заводу. Росіяни заявляли, що він нещодавно відновив свою роботу після 10-річного простою.

Представники окупаційної адміністрації поскаржилися, що по місту "вдарили касетними боєприпасами". Про наслідки атаки і постраждалих він не уточнював.

Читайте також: ЗСУ вдарили по складу з пальним на окупованій Луганщині, там пожежа ‒ Лисогор

Нагадаємо, Лисогор повідомляв, що після удару по нафтобазі у місті Ровеньки на Луганщині на місці складу з продуктами нафтопереробки є значні руйнування, а запасів пального для російських солдатів там не залишилося. За його словами, імовірно, окупантам доведеться користуватися базами на території Росії.