UA / RU
Підтримати ZN.ua

З’явилися супутникові фото з наслідками удару по військовому аеродрому «Саваслейка» у РФ

Удар по летовищу може вплинути на базування винищувачів МіГ-31К.

У результаті атаки по аеродрому «Саваслейка» у Нижньогородській області Росії українські дрони пошкодили склади.

Відповідні супутникові знімки наслідків удару у соцмережі Х опублікував журналіст проєкту «Схеми» Кирило Овсяний.

«Все, що ми можемо бачити – це сліди пожежі та машини рятувальників. Інших пошкоджень на аеродромі не видно», – додав він.

Читайте також: З'явилося відео удару по аеродрому "Саваслейка"

Авіаційний експерт Анатолій Храпчинський розповів, що в цій частині «Саваслейки» знаходяться склади з озброєнням, які планують розширювати.

«Із огляду на відсутність детонації, імовірно, що пошкодження, завдані українськими безпілотниками, були недостатніми», – підсумував Овсяний.

У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили ураження військових аеродромів російських окупантів Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях Росії, серед яких «Халіно», «Саваслейка», «Борисоглібськ» та «Балтимор». Військові зазначили, що на летовищах базуються російські винищувачі та інша військова авіаційна техніка.

«Основними об’єктами ураження були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження. Результати атаки ще уточнюють», – підсумували в Генштабі.

Читайте також: Супутник показав наслідки атаки дронів на російський аеродром «Борисоглібськ»

Нагадаємо, за інформацією Defence Express, пожежа на «Саваслейці» 14 серпня, звідки найчастіше злітають російські винищувачі МіГ-31К, спалахнула у районі розвантаження та зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Експерти пояснили, що паливо для МіГів є доволі специфічним – його використовують для надзвукових польотів на великій висоті, тож тепер базування на авіабазі саме цих літаків «залишається під питанням».