UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'явилися чіткіші знімки пошкодженого Су-57 у Ахтубінську

На кадрах видно й інші літаки на летовищі.

Американське видання The War Zone опублікувало нове супутникове фото, на якому чіткіше показані наслідки українського удару по новітньому російському винищувачу Су-57 на аеродромі "Ахтубінськ" в Астраханській області.

На новому знімку видно три найсучасніші військові літаки РФ. Напередодні Головне управління розвідки Міноборони показало зображення з одним винищувачем.

Читайте також: Росіяни завищували характеристики Су-57, аби він був присутній на міжнародному ринку озброєнь — розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Читайте також: Пошкодження Су-57: чому ці літаки важливі для РФ і які ракети вони можуть кидати на Україну

Аеродром "Ахтубінськ" знаходиться приблизно на відстані 620 кілометрів від лінії фронту.

DeepStateMAP

Літак у центрі нового знімка з Maxar ‒ це той, який був пошкоджений. Він знаходиться під каркасом будь-якого накриття. На знімку від 7 червня, за день до атаки, на аеродромі ліворуч від літака видно незначне потемніння, але немає жодних обгорілих місць чи воронок. Також там намальований силует Су-57, яким росіяни хотіли заплутати українських військових.

The War Zone

На другому знімку за 10 червня, зображені ті ж самі літаки, що стояли на летовищі після атаки 8 червня. Як і на знімку з ГУР, на ньому видно сліди горіння і невелику воронку від кабіни реактивного літака. Як зазначили у виданні, вибух та осколки від такої близької детонації з великою ймовірністю прошили б винищувач і спричинили інші пошкодження. У задній частині літака видно ще один обгорілий слід, схожий на невеликий отвір від вибуху.

Читайте також: Повітряні сили України могли вперше завдати точкового удару по командному пункту в РФ – Sky News

The War Zone

"На верхній частині фюзеляжу за кабіною пілота також все ще залишається біла пляма. Незрозуміло, що це таке. Можливо, це якийсь брезент, який може приховувати пошкодження. Інша біла смуга, що виглядає з внутрішньої частини крила, схоже, є сонячним відблиском. На зображенні ГУР вона також була і тоді це збивало з пантелику, але тепер має сенс в контексті нових знімків, які показують інші літаки поблизу", ‒ додали у The War Zone.

Читайте також: Бауер не підтримує обмежень дальності ударів ЗСУ по Росії: Потрібно бити по літаках, які злітають з аеродромів у глибині

Згодом представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що в Ахтубінську Сили оборони України могли уразити не один літак Су-57, а два.

Зі свого боку речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш назвав ураження Су-57 репутаційною втратою для ворога і потужним ударом по його авіапарку. Втім, росіяни мають ще близько 1,5 тисячі повітряних суден, які також здатні запускати ракети Х-69, Х-59 та КАБи.