UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жорін розповів, як проходять службу у Третій ОШБр колишні ув'язнені

Ці бійці брали участь у наступальних діях на одному з напрямків фронту.

Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Збройних Сил України Максим Жорін розповів, що колишні ув'язнені, які нині виконують бойові завдання у складі його бригади, готові працювати та навчатися.

"За словами всіх наших командирів, у підрозділах яких є такі бійці, це дуже вмотивований та заряджений особовий склад", - зазначив Жорін у Telegram. 

Читайте також: Вмотивовані та перспективні: у 57-й бригаді розповіли, як у ЗСУ служать колишні засуджені

Він повідомив, що ці військові були задіяні до наступальних дій у Харківській області та проявили себе достойно. Військовий, спираючись на досвід служби засуджених у Третій ОШБр, назвав досить вдалим рішенням надати можливість увʼязненим захищати свою країну.

17 травня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11079-1 щодо мобілізація деяких категорій засуджених українців. Умовно-достроково звільнитися від покарання для служби в ЗСУ можуть лише увʼязнені за нетяжкі злочини. Заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька наголосила, що понад три тисячі українських в’язнів уже отримали умовно-дострокове звільнення та направлені до військових частин для проходження військової підготовки.

Мобілізовані засуджені зможуть служити лише у штурмових бригадах, щоб покрити найнагальнішу потребу української армії.