UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителю Балаклії повідомили про підозру за роботу на ворога "участковым инспектором"

Його підозрюють у колабораціонізмі.

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Балаклії Харківської області у колабораційній діяльності за роботу на ворога. Чоловік влаштувався до окупаційних правоохоронних органів, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Як виявили під час слідства, після захоплення російськими військовими Балаклії місцевий житель добровільно пішов на співпрацю з ворогом. За лояльність окупанти призначили того на псевдопосаду "участкового инспектора отдела участковых инспекторов полиции УВД ВГА Харьковской области".

До його  так званих обов’язків входило:

Наразі вирішується питання стосовно обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому інкримінують ч. 7 ст. 111-1 КК України, що передбачає відповідальність за колабораціонізм.

Нагадуємо, Служба безпеки України встановила особу окупанта, який масово репресував жителів Харківщини. Ним виявився військовий комендант Калінінградського гарнізону ЗС РФ із позивним “Граніт”, який на початку повномасштабного російського вторгнення ввійшов до складу окупаційних угруповань на східному фронті