UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Жест доброї волі" з окупантів на півдні Сили оборони витискають з допомогою боїв — Гуменюк

Зараз оборонці, аби полегшити життя правобережжю, зачищають 30-кілометрову смугу на лівому березі. 

Начальниця Об'єднаного пресцентру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, що Сили оборони під час боїв витискають з російських окупантів так званий "жест доброї волі" для їх відходу з Херсонської області. Саме після битв з оборонцями ворожі сили починають мародерити, готуючи підґрунтя для втечі. Вкрадені речі вони відправляють у Росію, розповіла Гуменюк під час ефіру на "24 каналі".

"Вже навіть мешканці Херсонщини як Правобережної, так і Лівобережної, знають "народну прикмету" – коли окупанти починають перевдягатись у цивільне і дуже ретельно пакувати все намародерене і відсилати в обмін на постачання боєприпасів за "поребрик" своє майно, – це як правило підготовка до тих самих "жестів", - заявила Гуменюк.

Вона наголосила, що до цього призводить бойова робота високої інтенсивності зі сторони українських військових. 

"Ми говорили про те, що ми зачищаємо смугу хоча б у 30 кілометрів для того, щоб полегшити життя Правобережжю", – заявила речниця.

Читайте також: Гуменюк про вибухи в Джанкої: «Це попередження – їм залізницею вже дуже необхідно виїжджати»

Нагадаємо, ввечері 23 березня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що всі російські підрозділи самостійно вийшли з Нової Каховки в Херсонській області. Та вже через кілька годин цю заяву спростували, відзначивши, що, попри мародерство, армія РФ все ще залишається у місті.