UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленському можуть не повідомляти всієї правди про ситуацію на фронті — The Economist

Співрозмовники видання вважають, що президент про це здогадується.

Зеленський здогадується, що не отримує повної інформації щодо стану справ на фронті.

Зеленський здогадується, що не отримує повної інформації щодо стану справ на фронті.

The Economist повідомляє, що президента України Володимира Зеленського тримають у "теплій інформаційній ванні" та не надають йому всієї інформації. Вказано, що, на думку українських військових, глава держави не повинен ставати схожим на Владіміра Путіна в контексті необізнаності з реальною ситуацією на фронті.

"Зеленського тримають у "теплій ванні"… Ми вважаємо, що президент повинен орієнтуватися на ситуацію на місцях, а не наслідувати Путіна — людину, життя якої обертається навколо паперів, що приносять помічники", - заявив Денис Ярославський, офіцер сил спецпризначення.

Співрозмовники The Economist повідомляють, що Зеленський вже відчуває приховування частини інформації з боку підлеглих. Джерело в українському уряді додало, що за це він кричить на своїх генералів.

Читайте також: Чому росіяни пригальмували біля Вовчанська і на що вони готові, аби прискоритися – ситуація на Харківщині очима Генштабу та аналітиків: карта

Заяви співрозмовників The Economist пролунали на фоні російського наступу на Харківщині та невдоволення українських військових швидким просуванням росіян. Видання зазначило, що деякі з них критикують затримку західної допомоги, яка, на їхню думку, сприяла російській агресії та послабила оборону України. Інші підозрюють, що некомпетентність або навіть зрада зіграли більш значну роль.

Нагадаємо, раніше The Economist повідомляли, що в планах росіян було часткове оточення Харкова. Російське командування планувало протягом 72 годин від початку операції почати гатити по місту з артилерії.