UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський запропонував ідею доктрини для України. Її перший пункт — перемога у війні

Він повторив, що наша країна не залишить російським окупантам "жодної частинки" своєї території. 

Президент України Володимир Зеленський під час сьогоднішнього виступу у ВР розповів, що наша країна сама повинна визначитися з тим, членом якого альянсу вона хоче стати. У своїй промові він також наголосив, що важливо, аби була національна згода щодо того, якою в Україні бачать перемогу у війні. 

Тож він запропонував ідею [blink title="доктрини" headinfo="Доктрина "]вчення, наукова або філософська теорія, політична система, керівний теоретичний чи політичний принцип або нормативна формула.[/blink]для України, в якій першим пунктом стане питання перемоги.

"Коли говоримо про перемогу України у цій війні, війні за свободу і незалежність, ми говоримо конкретно. Перемога України - це звільнення від російської окупації всієї нашої території. Жодної частинки України ми не залишимо ворогу", – сказав він.

Зеленський розповів, з чого, на його думку, повинна складатися перемога. Йдеться про вигнання з української території російських військових формувань, найманців та бойовиків, повернення громадян, які були захоплені в російський полон або силою депортовані, відновлення суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів без будь-яких обмежень суверенних прав України.

"Україна сама обиратиме альянси для себе та свого майбутнього. Очевидно в ЄС, очевидно в НАТО. Ми маємо бути свідомі, що шлях до головного – до нашої перемоги – важкий. Зараз ще поки ніхто не може сказати, коли ми пройдемо його до кінця. Але повинна бути національна згода щодо визначення нашої перемоги", – сказав Зеленський.

Читайте також: Скільки часу українці готові терпіти труднощі через війну задля перемоги: результати опитування

Нагадаємо, в щорічному звіті швейцарських спецслужб йдеться про те, що війна в Україні, найімовірніше, не закінчиться у 2023-му – вона буде затяжним конфліктом. Там погоджуються з тезою, що це завдасть РФ масштабних збитків, проте зараз стабільності режиму Владіміра Путіна досі нічого не загрожує.