UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що вже готові три пункти плану для того, щоб говорити в будь-якому форматі з Росією

Водночас, за словами Зеленського, РФ наразі хоче просто продовжувати війну.

Україна працює над планом, який стане стартом та основою для того, щоб говорити в будь-якому форматі з РФ. 

Читайте також: План перемоги передбачає швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень — Зеленський

"Ми заявили, що готові бачити Росію на другому Саміті (миру — ред.), тому що всі наші союзники, включно з найближчими, які на нашому боці та завжди проти російської агресії, - усі сказали, що Росія має бути на другому Саміті. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни", - заявив президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 20 вересня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Київ активно працює над планом, підготовлено вже три пункти. Як уточнив радник президента Дмитро Литвин, відбулися онлайн-зустрічі з представниками країн, які підтримали Формулу миру, "ще будуть зустрічі офлайн і онлайн". Ці зустрічі мають на меті розробку елементів документа, який буде представлений на другому Саміті миру. 

"І, як ми сказали на початку листопада весь план буде готовий. Це буде старт і фундамент для того, щоб говорити в будь-якому форматі з Росією. У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, тому що буде план і є що показати”, - заявив він.

“Якщо їм не подобається, буде зрозуміла їхня реакція на конкретику, а не просто взагалі - ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну", - сказав Зеленський, водночас додавши, що, на його думку, Росія наразі хоче саме просто продовжувати війну.

Читайте також: Зеленський у США підштовхуватиме Байдена запросити Україну в НАТО та забезпечити поставки зброї – Bloomberg

Раніше повідомлялося, що Україна розробила “план перемоги”. Зеленський має представити цей план президенту США Джо Байдену наступного тижня. Як писали ЗМІ, на зустрічі з Байденом Зеленський, серед іншого, планує порушити питання про офіційне запрошення України до НАТО й забезпечення стабільних поставок сучасної зброї.