UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що Україна не причетна до смерті Прігожина

За його словами, усі розуміють, хто може бути замішаний у цій ситуації - Кремль. 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смерть ватажка вагнерівців Євгєнія Прігожина. Під час брифінгу у Києві він відзначив, що наша країна не має до цього жодного стосунку. 

"Усі розуміють, хто стосунок має, - сказав Зеленський. - Ви знаєте, коли Україна говорила і зверталася до країн світу щодо літаків, ми не це мали на увазі. Ми мали на увазі зовсім інше і ми хотіли підтримку, хоча, напевно, це також у якомусь сенсі слова допоможе". 

Читайте також: The Economist: Смерть Прігожина допоможе Путіну, але дещо говорить про Росію

Нагадаємо, ввечері 23 серпня у Тверській області РФ розбився приватний бізнес-джет Embraer Legacy 600, який належав очільнику вагнерівців Євгєнію Прігожину. Під час аварії на борту були сам "кухар Путіна",  співзасновник та один з керівників ПВК Дмітрій Уткін та ще восьмеро людей разом з екіпажем. Усі вони загинули.

Видання Financial Times, посилаючись на британські джерела, припускає, що літак могла збити російська ППО. Цю ж версію одразу після аварії озвучували деякі російські "воєнкори". Тим часом аналітики Інституту вивчення війни США переконані, що за смертю Прігожина стоїть особисто російський президент Владімір Путін