UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив про збільшення виробництва українських ракет

На це вже передбачили кошти.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна збільшить виробництво власних ракет. Із таким повідомленням він виступив після засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

«Спрямували додаткове фінансування на нашу ракетну програму. Ракет власного виробництва буде більше», - написав він в Telegram.

Президент зазначив, що основним із двох пріоритетних питань було саме питання озброєння – власні дрони та ракети. Це питання узгоджували із основними представниками напрямків - міністром оборони Рустемом Умєровим, віцепрем’єром з інновацій Михайлом Федоровим та міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

Також під час засідання обговорювали комплектацію зброєю та технікою додаткових бригад та допомогу партнерів в цьому напрямку.

Читайте також: Війська РФ під час удару по Україні 31 липня застосували північнокорейську ракету – ЗМІ

Водночас основним питанням ставки була ситуація на фронті.

«Особливо детально – Покровський, Торецький і Харківський напрямки. Головком Олександр Сирський доповідав по відеозв’язку: він зараз на місці й тримає ситуацію під особистим контролем», - зазначив Зеленський.

У свою чергу ГУР і СЗР окремо надали свої дані щодо прогнозів розвитку ситуації та найближчих цілей російських військ.

Раніше Reuters писало, що сотні українських підприємств, що виробляють зброю і військову техніку, виникли після початку повномасштабної війни. І деякі з них насилу фінансують виробництво, і всі бояться стати мішенню для російських ракетних ударів, що посилюються. В агентстві зазначили, що виробництво зброї в Україні гальмується нестачею готівки та російськими атаками.

Нагадаємо, під час пресконференції у грудні минулого року, президент Володимир Зеленський заявив, що цьогоріч Україна повинна виготовити мільйон дронів. Пізніше у Мінцифри заявили, що плани президента є реальними. Там наголосили, що Україна може виготовити ще більше дронів, аніж пообіцяв Зеленський. 

Про те, як революція дронів змінює війну та з якими проблемами стикається Україна у їхньому виробництві, читайте у статті офіцера ЗСУ, який займається виробництвом дронів та БПЛА Юрія Касьянова "Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії" на ZN.UA.