UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський щодо втрати Бахмута: «На сьогодні місто лише в наших серцях»

Напередодні повідомлялося, що в місті ситуація критична, але українські військові боронять ділянки Бахмута.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом США Джо Байденом прокоментував ситуацію щодо Бахмута, передає Reuters. Адже напередодні російська сторона заявляла, що окупанти захопили місто.

«Думаю, ні… На сьогодні Бахмут лише в наших серцях», – відповів Зеленський, відповідаючи на питання, чи залишилося місто під контролем Києва.

Ввечері, 20 травня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що ситуація в Бахмуті складна, проте українські захисники продовжують тримати оборону в районі «Літак». Станом на минулий вечір, за даними Маляр, українські оборонці контролювали певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор.

Район «Літак» розташований на в'їзді в місто з боку Часового Яру, де бої тривають вже майже пів року, однак раніше російські окупанти не мали там значного успіху.

Читайте також: Перекидання окупантами додаткових сил до Бахмута свідчить про провал їх наступальних дій — ГУР

Раніше, Інститут вивчення війни писав, що заяви ватажка ПВК «Вагнер» Прігожина про вихід найманців з Бахмута може бути спробою ввести ЗСУ в оману задля їх контратаки через місто. В ISW вважають, що війська «Вагнера» навряд чи зможуть успішно провести контрольований відхід із Бахмута, перебуваючи в контакті з українськими силами протягом п’яти днів, не перериваючи зусиль Міноборони Росії з підготовки до запланованих українських контрнаступів.