UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, без чого захистити Харків буде дуже складно

Влада шукає можливості посилити ППО Харкова.

Президент Володимир Зеленський повідомив про те, що заслухав доповідь від військових щодо ситуації на Харківщині та виклики, пов’язані з близькістю до кордону з державою-агресором.

«Ми розуміємо всі виклики. Головком і міністр оборони знають, над чим працювати. Посилюється цей захист», – наголосив президент.

Зеленський зауважив, що партнери добре знають, чого Україні бракує, щоб бути ще потужнішою. І це стосується не лише Харкова, а й загалом прикордонних населених пунктів, які розташовані поблизу лінії фронту.

Читайте також: В ніч проти 1 березня у Куп’янського районі Харківщини росіяни авіабомбою пошкодили переправу – ОВА

«Можна дуже довго говорити про те, чим збивати С-300. Ми розуміємо, чого не вистачає. І, окрім того, що це дуже складно, дуже високі ризики, коли в тебе є до хвилини й ракета росіян влучає в цивільну ціль. Тут потрібен комплексний захист», – зазначив він.

Зеленський зазначив, що потрібно не лише посилювати ППО, а й відтісняти російські війська далі від міст.

«Інакше повністю захистити Харків буде дуже складно, навіть якщо ми ще посилимося відповідними сучасними системами протиповітряної оборони. Ми шукаємо можливості посилити ППО Харкова в будь-якому разі. Це сьогодні наше завдання», – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, у лютому 2024 року внаслідок атаки дронів-камікадзе Харкова, загинули семеро цивільних, серед них троє дітей.