UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: За місяць Росія вбила понад 200 мирних українців, серед яких 17 дітей

Лише вчора від російської агресії загинули 23 херсонці, а ще майже пів сотні отримали поранення.  

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту у Нідерланди виступив перед Міжнародним кримінальним судом у Гаазі. Там він розповів, що лише за квітень Росія вбила 207 мирних мешканців України, 17 з них - діти. 

"6 139 – це конкретна кількість воєнних злочинів, скоєних росіянами лише минулого місяця, наслідком чого стала загибель 207 цивільних людей, з них 17 – дітей. Ще більше 400 цивільних громадян зазнали поранень", - розповів Зеленський під час свого виступу, наголошуючи, що це цифри лише за один місяць з 15. 

Лише вчора, продовжив президент України, РФ вбила 23 людини, ще 48 українців отримали поранення. 

Зеленський нагадав, що агресія Росія почалася 9 років тому - коли РФ окупувала Крим та розпочала війну на Донбасі. З того часу були "сотні тисяч воєнних злочинів, сотні тисяч жертв, мільйони ударів". 

Виступ президента України у Гаазі припав на 4 травня - День пам'яті. Тож Зеленський попросив згадати кожну людину, як цивільну, так і військову, яка загинула внаслідок агресії Росії проти України за ці роки: у Бучі, у концентраційних таборах, на фронті, у полоні, і так далі. 

Читайте також: Президент України приїхав у Нідерланди: лідерка BBB проігнорує зустріч, бо сьогодні "не Зеленський має бути у фокусі"

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час виступу у Гаазі закликав МКС створити трибунал для покарання Росії за воєнні злочини - не гібридний, а справжній. Він зауважив, що наша країна прагне, аби війна, яка триває сьогодні, стала останньою у світі.