UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський відреагував на російську атаку авіабомбами по Харкову

Він закликав партнерів надати більше допомоги, щоб не допустити таких атак.

У результаті російського удару керованою авіабомбою по п’ятиповерховому будинку у Харкові вже відомо про дев’ятьох постраждалих, зокрема поранення отримала трирічна дівчинка. Їхній стан оцінюється як легкого та середнього ступеня тяжкості.

Бомба влучила між третім і четвертим поверхом будинку в мікрорайоні Салтівка. Наразі рятувальники евакуюють мешканців багатоповерхівки. Також тривають пошуки людей.

Читайте також: Зранку, крім Харкова, росіяни вдарили й по області. Серед постраждалих підліток

Президент Володимир Зеленський заявив, що для припинення таких російських атак Україна має отримати достатню кількість необхідної зброї та допомоги від союзників.

"Кожен лідер точно знає, що треба робити. Важливо бути рішучими", – зазначив він.

Читайте також: Війська РФ обстріляли Купʼянськ із РСЗВ: поранено працівника "швидкої"

Міський голова Ігор Терехов зазначив, що вже організована евакуація мешканців зруйнованого та прилеглих будинків, чиї квартири постраждали від вибуху. Усім бажаючим нададуть місця у гуртожитках міста.

"Сотні вибитих шибок, відключили від електрики пʼять будинків. Біля місця прильоту буде організовано точку, де місцеві мешканці зможуть випити гарячого чаю та перекусити", – додав посадовець.

Читайте також: На Донеччині за добу п'ятеро поранених через російські обстріли 

Нагадаємо, вранці 2 жовтня по території Київського району Харкова росіяни також вдарили КАБом. Тоді пошкодження отримали автомобілі, приватні житлові будинки та гаражний кооператив, проте обійшлося без постраждалих.