UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський відреагував на авіаудар РФ по будинку в Харкові, де постраждали 35 людей

Зафіксовано завали між дев'ятим та дванадцятим поверхами.

© Володимир Зеленський / Facebook
© Володимир Зеленський / Facebook
© Суспільне мовлення
© Суспільне мовлення
© Володимир Зеленський / Facebook
© Володимир Зеленський / Facebook
© Володимир Зеленський / Facebook

Президент України Володимир Зеленський відреагував на російський удар авіаційними бомбами в неділю, 15 вересня,  по багатоповерхівці в Харкові. 

Глава держави наголосив, що партнери мають допомогти Україні захиститися від російської авіації, від скидання росіянами десятків КАБів, які щодня вбивають українців.

Читайте також: На Харківщині за добу п'ятеро постраждалих унаслідок обстрілів РФ, є руйнування

"Цей терор може бути зупинений. Але щоб зупинити терор, потрібно зупинити страх перед сильними рішеннями, які об’єктивно потрібні. Цю війну може завершити справедливо тільки рішучість. Саме рішучість найбільш ефективно убезпечує від терору", - зазначив він.

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що РФ влучила у десятий поверх будинку, від 9-го по 12-й поверх є завали та пожежа. Кількість поранених зросла до 35 людей, серед них — троє дітей віком 1, 4 та 12 років. Нині на місці авіаудару триває рятувальна операція. 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що до лікарні доправили 14 постраждалих. У важкому стані нині перебувають 12-річний хлопчик та жінка. Під завалами будинку, де повністю зруйновано три квартири, досі перебувають люди.

У ніч на 15 вересня війська РФ влучили снарядами в землю на території лікарні в Київському районі Харкова. На цей же район окупанти також скинули дві керовані авіаційні бомби. Спалахнула пожежа у будівлі навчального закладу. На щастя, обійшлося без постраждалих.