UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський в Рамштайні розповів про російські втрати у Курській області

Президент зазначив, що операція убезпечила Суми від наступу. 

Під час операції України у Курській області Росії російська армія втратила приблизно 6 тисяч солдат убитими та пораненими, однак росіяни і далі зосередження на захопленні саме українських територій, заявив у п’ятницю, 6 вересня, під час засіданні Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США  у німецькому Рамштайні.

Він повідомив, що українська армія контролює уже 1300 км² російської території, що включає понад сотню населених пунктів.

За словами Зеленського, значну частину цієї території російські війська просто залишили, а частину території ЗСУ взяли під контроль під час боїв.

«Завдяки нашим діям нині немає загрози того, що Росія розпочне нову наступальну операцію на нашій території на місто Суми, як це було у травні цього року, коли Путін розпочав наступ на наше місто Харків», - зазначив президент.

Зеленський заявив, що операція у Курській області показала справжні інтереси Путіна: «Вони не були очевидні для тих, хто вірить, що Путін воює, щоб захистити людей чи свої безпекові інтереси. В той час, коли відбувається наша операція в курській області, Росія продовжує свої наступальні дії в Україні».

Він вказав, що найбоєздатніші російські підрозділи російського війська зараз залучені до окупації українських територій, що підкреслює той момент, що Путін більше хоче окупувати Україну, аніж забезпечити безпеку для Росії.

Читайте також: Зеленський: Одна з причин успішності Курської операції – це те, що про неї практично ніхто не знав

Днями Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю CNN розповів, що Курська операція запобігла новому наступу РФ на Україну, оскільки Росія не змогла використати свій прикордонний регіон в якості плацдарму для нової атаки. Також  план ЗСУ передбачає відволікання сил РФ від інших напрямків,  створення буферної зони та запобігання обстрілів цивільних об'єктів, поповнення обмінного фонду за рахунок взятих у полон російських військових та підняття морального духу українських військ і нації загалом.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.