UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Україна планує організувати виготовлення зброї під землею

За його словами, Україна поступово переносить війну назад до Росії.

Україна планує створити потужності для виробництва зброї під землею. Це дозволить країні захистити себе навіть коли постачання від західних партнерів буде затримуватися, заявив президент України Володимир Зеленський на міжнародному економічному форумі Амброзетті в Італії.

“Ми розвинули наші власні дрони та ракети. Ми поступово переносимо цю війну назад до Росії, щоб Путін зрештою відчув тиск, тиск шукати лише однієї речі – миру”, – сказав Зеленський.

Читайте також: Литва виділяє на закупівлю українських ракет 10 млн євро

За його словами, зараз Путін шукає в найгірших режимах по світі більше ракет, щоб мати можливість продовжити вбивати українських дітей. Проте Україна намагається знайти системи, щоб захистити себе. 

“Росія використовує балістичні ракети з Пхеньяна, ударні дрони з Тегерана і значну кількість грошей з російської нафти, щоб продовжувати цю війну так довго, як можливо, і позбавити нашу країну життя”, – наголосив Зеленський.

Сьогодні у Німеччині відбулася 24-та зустріч у форматі "Рамштайн". Міністр оборони України Рустем Умєров назвав цілі, які були пріоритетними для нашої країни під час зустрічі. Увага України зосереджена на отриманні систем ППО та ракет до них, отриманні боєприпасів та техніки для бригад, посиленні далекобійних можливостей ЗСУ, в тому числі шляхом підтримки та фінансування української оборонної індустрії.

На зустрічі також був присутній президент України Володимир Зеленський. Глава держави закликав союзників допомогти завершити російську агресію вже цієї осені. Заради цього Україна готова збільшити виробництво власної зброї, у тому числі дрони та ракети. Президент наголосив, що для наближення кінця війни необхідна зброя, яку треба фінансувати.