UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський сподівається на швидку доставку зброї від США, щоб захистити Часів Яр

Він розраховує, що американська допомога розіб’є плани Росії.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що Росія прагне до 9 травня окупувати місто Часів Яр у Донецькій області. Очільник держави сподівається, що військова допомога від США надійде вчасно і українські військові зможуть відбити ворожі війська.

Про це він розповів в інтерв’ю американському телеканалу NBC News. Зеленський додав, що до літа загарбники хочуть мобілізувати в свою армію 300 тисяч солдатів і ЗСУ до цього готуються.

Читайте також: США планують відправити в Україну додаткових військових радників

Український президент зауважив, що військовим у Часовому Ярі не вистачає артилерійських боєприпасів та техніки, аби протидіяти російським розвідувальним БПЛА, які коригують удари артилерії.

«Розраховую, що ми зможемо витримати і зброя надійде вчасно для відбиття ворогів. Тоді вдасться розбити плани Росії щодо повномасштабних контрнаступальних дій у червні», ‒ сказав Зеленський.

Читайте також: Україні треба протриматися пів року, щоб на фронті стало легше, але є умова ‒ Sky News

Раніше Пентагон повідомляв, що вже готує пакет допомоги Україні і необхідне озброєння ЗСУ отримають менш, ніж за тиждень після підписання закону президентом США Джо Байденом.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин говорив, що росіяни штурмують українські позиції за допомогою броньованої техніки, артилерії та дронів, а також активно скидають із літаків керовані авіаційні та фугасні авіабомби на цивільну інфраструктуру і лінію оборони українських військових. Однак ЗСУ станом на 21 квітня продовжують стримувати ворога і Часів Яр залишається під контролем України.