UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Щоб Путін захотів миру він повинен бути слабшим, а Україна – сильнішою

"Для цього розроблено план, який буде представлений президенту США Джо Байдену".

Президент України Володимир Зеленський під час 50-го міжнародного форуму "Амброзетті" в Італії прокоментував "план перемоги", який він планує показати президенту США Джо Байдену. Про це повідомляє Укрінформ.

"Щоб Путін захотів миру він повинен бути слабшим, а Україна – сильнішою", – зазначив український лідер.

Український лідер наголосив, що для цього розроблено план, який буде представлений Президенту США Джо Байдену.

"Нам потрібен план. Я покажу Президенту Байдену, нашим партнерам по Групі семи, як ми бачимо мир і що саме натисне на Путіна, щоб він зупинив війну", – підкреслив глава держави.

Зеленський нагадав, що наша держава та світова спільнота має справу з убивцею в особі Путіна, тому можна не забувати про міжнародне право.

"По-перше, він убивця. Ми разом з нашими партнерами повинні спиратися на Статут ООН, на міжнародне право, бо всі розуміють: він брехун і його слово нічого не варте. Ось чому це не тільки про переговори, це - про правила, над якими ми повинні працювати", – додав він.

Читайте також: В України недостатньо систем ППО для відбиття кожної російської атаки – Зеленський

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на міжнародному економічному форумі Амброзетті в Італії також заявляв, що наша держава планує створити потужності для виробництва зброї під землею. Це дозволить країні захистити себе навіть коли постачання від західних партнерів буде затримуватися.