UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, скільки військ із України РФ перекинула у Курську область

Проте росіяни все одно ведуть активні бойові дії на покровському напрямку.

Після початку наступу українських військових у Курській області Росія перекинула на цей напрямок 60 тисяч солдатів, які воювали на території України.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у інтерв’ю для NBC News.

Читайте також: В чому полягають ризики й вигоди наступу України на Курську область? — Foreign Affairs

За словами очільника держави, однією з цілей було змусити Кремль відвести свою війська зі східного фронту, де вони наближаються до захоплення ключового логістичного вузла, яким є місто Покровськ, і сусіднього Торецька в Донецькій області. Проте на покровському напрямку чисельність ворога майже не змінилася.

Як пише видання, на тлі зростаючої втоми від війни почастішали розмови про мирні переговори з Росією. Зеленський очікує, що у другому саміті миру братиме участь російська сторона, оскільки «без неї закінчити війну дипломатичним шляхом дуже складно».

Водночас низка російських посадовців заявила, що після вторгнення у Курську область мирні переговори неможливі.

Читайте також: Операцію у Курській області уважно відстежують половина росіян. Найбільше вони бояться жертв серед мирних — опитування

Нагадаємо, перед цим Зеленський сказав, що Україна планує на невизначений термін утримувати території Курської області, аби змусити президента РФ Владіміра Путіна сісти за стіл переговорів.